RECEPTY - LEDOVÉ ČAJE

Máme pro Vás tip na letní osvěžení z pravých čajových lístků. Krok za krokem s Vámi projdeme postup až ke skleničce naplněné ledem a báječným ledovým čajem z řady sypaných čajů ELIYA.

Nebo mrkněte do RECEPTÁŘE

 

GUNPOWDER S BROSKVÍ, pomerančovou šťávou a mátou

Připravte si: zelený čaj ELIYA Gunpowder s broskví (omrkněte produkt) ♥  pomeranče (2 ks/ 1 litr, 8 ks/ 5 litrů čajového základu)  ♥  třtinový cukr (2 polévkové lžíce/ 1 litr, 8 polévkových lžic/ 5 litrů čajového základu)  ♥  studenou vodu (ideálně filtrovanou)  ♥  nádobu (ideálně sklo nebo porcelán, nedoporučujeme kov - ani pro skladování)  ♥  mátu  ♥  led

Postup: Ve studené vodě macerujte 2 hodiny. Sceďte, přidejte vymačkanou šťávu z pomerančů, cukr a dobře promíchejte. Podávejte ve sklenici naplněné ledem a mátou (pro silnější aroma doporučujeme lístky máty jemně podrtit). Čajový základ můžete (bez ovoce, a dobře scezený) skladovat v chladu až 5 dnů.

CEYLON s lesními plody

Připravte si: černý čaj ELIYA Ceylon FBOP (omrkněte produkt)  ♥  ovoce (jahody, borůvky, maliny)  ♥  třtinový cukr (2 polévkové lžíce/ 1 litr, 8 polévkových lžic/ 5 litrů čajového základu)  ♥  vroucí vodu (ideálně filtrovanou)  ♥  nádobu (ideálně sklo nebo porcelán, nedoporučujeme kov - ani pro skladování)  ♥  mátu  ♥  led

Postup: Čaj louhujte po dobu 3 - 5 minut (delší louhování = silnější nálev). Sceďte, přidejte cukr a dobře promíchejte. Prudce zchlaďte ledem. Do sklenice naplněné ledem připravte kousky ovoce s mátou nebo !TIP - ovocnou směs podrťte s cukrem a mátou. Zalijte čajovým základem. Čajový základ můžete (bez ovoce, a dobře scezený) skladovat v chladu až 5 dnů.

 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.